Informatii generale

Informatii utile despre produse
Informatii despre ingrijirea si intretinerea produselor precum si informatii generale utile.

Intretinere si ingrijire

Va recomandam ca cel putin o data pe an sa curatati pavelele si dalele de beton Semmelrock cu solutiile speciale de curatare si protectie, perioada optima pentru aceasta interventie fiind dupa trecerea iernii.

Ingrijire

In general toate petele de murdarie trebuie indepartate cat mai repede posibil pentru a evita deteriorarea ireversibila a suprafetei. Aceste pete se formeaza de obicei in urma unor procese chimice datorita taninului din resturi vegetale.
  • In cazul petelor persistente, folositi pentru indepartarea acestora apa sau solutie de curatare pentru pavele si dale de beton de la Semmelrock sau oricare alta solutie de curatat betonul, utilizand o perie cu filamente tari (de exemplu perie din fibre naturale sau din polipropilena).
  • Pentru indepartarea frunzelor uscate, a pamantului sau a prafului se poate folosi o matura cu peria moale (de exemplu din par de cal).
  • Evitati utilizarea unor solutii chimice de curatare concentrate precum solutii acide sau bazice, materiale de polisat sau detergenti casnici. Va recomandam curatarea cu produse de curatare Semmelrock.
  • Nu este recomandata utilizarea greblelor sau lopetilor din metal pe suprafete pavate, acestea putandu-se zgaria.
  • Evitati spalarea cu aburi sau cu apa / aer sub presiune a suprafetelor pavate in primele 4-6 luni.
Intretinere
  • Umpleti periodic rosturile cu nisip uscat de granulatie 0,6 – 1,3 mm pentru a evita spargerea marginilor.
Reparatii
  • La montajul pe pat de criblura, puteti inlocui elemente de pavaj individuale sau pe suprafete mai mari.

Informatii utile

Culoare si structura

Abaterile de la nuanta si structura ale elementelor de pavaj prefabricate de beton sunt inevitabile din cauza utilizarii materiilor prime naturale, care sunt supuse variatiilor naturale. Produsele de beton colorate contin pigmenti de calitate superioara, rezistenti la raze UV. Utilizarea si actiunea intemperiilor naturale pot duce cu timpul la modificarea culorii si structurii proprii a acestora. Diferentele initiale se armonizeaza in general cu timpul. Aceste efecte se intensifica daca produsule se afla partial acoperite si partial supuse intemperiilor. 
Pentru a obtine un joc de culori atractiv si o suprafata uniforma se vor folosi produse din paleti diferiti la livrare si se va respecta montajul cu partea de finisaj in sus. Modelul expus al produselor din beton serveste in primul rand ca reper pentru decizia personala. Diferentele de nuanta si structura sunt inevitabile. Acestea nu influenteaza in nici un fel utilitatea si calitatea produselor noastre din beton si nu se iau in considerare reclamatiile cu privire la acestea!

Rezistenta la inghet-dezghet si sarea de degivrare

Semmelrock garanteaza rezistenta la inghet-dezghet si la sarea de degivrare a tuturor produselor realizate, conform SR EN 1338 - 2004, SR EN 1339 - 2004 si SR EN 1340 - 2004. Sunt premise pentru utilizare doar produsele de degivrare specifice pentru beton (pe baza de clorura de calciu). Solutiile de degivrare pe baza de sulfati sau clorura de sodiu pot deteriora suprafata produselor noastre.

Eflorescente

Eflorescentele apar din cauza duritatii apei precum si a fillerului de calcar din cimentul utilizat, care se depun pe suprafata betonului dupa evaporarea apei. Aceste eflorescente nu pot fi evitate din punct de vedere tehnic si nu influenteaza in niciun fel functionalitatea si caracteristicile tehnice ale produselor de beton. in conditii atmosferice normale si prin utilizarea suprafetei, aceste eflorescente se diminueaza in timp si in general nu vor mai aparea. Produsele noastre sunt neutre fata de mediul inconjurator. Eflorescentele se pot indeparta cu ajutorul unor substante de curatare speciale pentru produsele din beton. Prin utilizarea substantelor de curatare pot sa apara modificari de culoare si structura ale produselor. Daca aveti in continuare intrebari referitoare la aceasta problema, va rugam sa va adresati cu incredere angajatilor nostri.

Diferente de culoare

Produsele colorate din beton sunt produse din materii prime naturale, care prezinta prin natura lor diferente de culoare mai mici sau mai mari. Din acest motiv, pot sa apara variatii de culoare, chiar daca produsele din beton sunt monitorizate si controlate cu atentie. Astfel, nu putem raspunde pentru diferentele de culoare intre mostrele generale si produsele efectiv livrate. Se recomanda utilizarea concomitenta a pavajelor din mai multe pachete atunci cand se efectueaza montajul. Abaterile de culoare pot sa apara chiar si intre produse din acelasi palet. Atat diferentele de culoare, cat si eflorescentele nu influenteaza valoarea de utilizare a produselor, deoarece acestea pot fi remediate pe parcursul utilizarii si prin influentele atmosferice, suprafata capatand astfel un aspect uniform. Diferentele de culoare si eflorescentele nu pot reprezenta un motiv pentru reclamatii.

Fisurarea muchiilor

Pavelele, dalele si alte elemente similare, care sunt montate cu rosturi prea mici sau ale caror fundatie nu este suficient de portanta, sunt asfel supuse solicitarii marginilor – eventual chiar din momentul efectuarii operatiei de compactare prin vibrare. Nici tipurile de beton de cea mai buna calitate nu pot rezista la astfel de solicitari. Urmarea este fisurarea muchiilor; ele nu reprezinta un defect al produsului, ci un defect al fundatiei, respectiv al modului de montaj. Latimea rosturilor se stabileste in functie de sistemul de pavaj si in conformitate cu prescriptiile producatorului.

Reclamatii

Marfa trebuie verificata la livrare si inainte de a fi montata. Daca se constata deficiente de calitate acestea se vor reclama inainte de montaj. La reclamatiile intemeiate materialele vor fi inlocuite iar costurile suportate exclusiv de Semmelrock. La reclamatiile nefondate, cantitatile suplimentare vor fi suportate pe cheltuiala clientului.

Produsele antichizate artificial

In cazul produselor antichizate artificial (pavaj antichizat), marginile si parti din produs se pot sparge. Pentru indepartarea stratul de praf de pe produse existent la livrare se recomanda o spalare usoara dupa montaj si inainte de operatia de umplere a rosturilor cu nisip.

Microfisuri

In cazuri izolate pot aparea microfisuri. Acestea sunt rar vizibile cu ochiul liber pe produsele uscate, dar sunt puse in evidenta cand acestea sunt umede. Microfisurile nu limiteaza utilizabilitatea produsului.

Rezerve

Se recomanda sa pastrati o anumita cantitate de pavaje ca rezerva, pentru a putea inlocui in anumite cazuri pavaje individuale sau suprafete mici fara timp de asteptare sau mari diferente de culoare. 

Pavelă nouă Pavelă cu eflorescenţe puternice Pavelă uzată de vreme
Pavela noua                        Pavela cu eflorescente puternice         Pavela uzata de vreme

Datele cuprinse in acest material sunt verificate in concordanta cu standardele din domeniu. Toate informatiile puse la dispozitie pe aceasta cale sunt cu titlu de recomandare si se vor trata ca atare. Raspunderea Semmelrock Stein+Design se intelege in limitele prevederilor normelor UE si a reglementarilor pe plan national din domeniu. De asemenea, ne rezervam dreptul de a aduce modificari tehnice si pot aparea erori de redactare si/sau tiparire ale prezentului material.
Comments